MALZEMESİ 2 su bardağı kavut unu (arpa fırında kavrulur, değirmende öğütülür, buna kavut denir) Şerbet için; 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı tereyağı
TARİF Önce şerbeti hazırlamak üzere su ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynayan ve katılaşmaya başlayan şerbet kıvama geldiği zaman altını söndürün ve ılınmaya bırakın. Bu arada bir başka tencerenin içine gavut unu ve 4 su bardağı su ekleyerek, sanki unu suda haşlar gibi karıştırarak pişirin. Sıcak bir hamur gibi olucaktır. Altını söndürüp, içini bir tepsiye boşaltın, üzerine şerbet gezdirip, bir kaşıkla yer yer delikler açarak hamurun şerbeti emmesini bekleyin. Servis yapılacağı zaman, tereyağını eritip, iyice kızgın bir biçimde Kavut’un üzerine gezdirin.
İsterseniz üzerine şerbet dökmeden sadece kızgın tereyağı da gezdirebilirsiniz.
Kredi Kartı Tek Çekim
30,00 TL
Havale / EFT
30,00 TL
Kapıda Ödeme
30,00 TL + 100,00 TL ( Sadece Nakit )
14.04.2022
Onur Y.
Hızlı kargo ve anında iletişimlerinden dolayı teşekkür ederim, henüz pişirme fırsatım olmadı ancak ürünün arkasinda durduklarına göre tadının kötü olacağını düşünmüyorum.Tesekkürler güvenilir satıcı